Chili Salsa Házirend

Karszalag
Új csoportok, tanfolyamok alkalmával regisztráció után minden diák karszalagot kap jelezvén ezzel, hogy az órára belépni jogosult. Kérünk mindenkit, ezt az esetleg apró kellemetlenséget viseljétek el. Ha adott órán ingyenesen veszel részt kérünk, hogy akkor is jelentkezz karszalagért.

Órakezdés
Kérünk benneteket, hogy a pontos órakezdés érdekében érkezzetek a kezdés előtt időben ahhoz, hogy az átöltözés és az adminisztráció miatt ne maradjatok le semmiről.

Késői érkezés
…előfordul, de mi is igyekszünk, hogy ennek ellenére aki késik ne maradjon ki semmiből. Kérünk bennetek, hogy jelezzétek a tanárok felé érkezésetek és ti is segítsetek, hogy a már folyó órát érkezésetek ne zavarja meg, majd az óra végeztével kérjük, rendezzétek az elmaradt regisztrációt.

Oktatás menete
Tánciskolánkban a salsa-t 7 egymásra épülő szinten oktatjuk. A csoportok folyamatosan haladnak előre az adott csoport adottságainak megfelelően. Vannak csoportok, amelyek gyorsabban haladnak a többieknél, amit tapasztalataink szerint a bulikon, és egyéb salsa-s rendezvényeken való részvétel kedvezően befolyásol. A tanárok mindig a csoport dinamikájához mérten állítják össze a tanmenetet.

Órai tematika
A salsa már a nevében is utal arra a sokféleségre, amivel az órai tematikában is találkozhattok. A salsa órák bevezető része a merengue  mozgásokkal való ismerkedés is, amely tapasztalataink szerint hozzá segít bennetek ahhoz, hogy kreatívan és szabadon tudjatok táncolni. Természetesen a fő hangsúlyt a salsa kapja.

Egyéni és csoportos tánc
A figurák megismerésére, begyakorlására rueda rendszerben van lehetőség, biztosítva ezzel a térbeliséget, de ennek szükségességét mindig az oktatók mérik fel. Az egyéni táncot és saját stílus kialakulását nagyon pártoljuk és a figurák „bejárása“ után erre is nyílik lehetőség. A párcserés rendszer hívei vagyunk, hisz rengeteg tapasztalatot kell gyűjtenetek, hogy a táncos bulikban sikeres táncosokként vegyetek részt. Kérjük bennetek, hogy ezt a lehetőséget hagyjátok meg magatok és mások számára is!

Csoport összevonás és időpont változtatás
Időnként csoportösszevonásokra, időpont változtatásra van szükség, amelyet igyekszünk körültekintően megtenni és mindenki számára megfelelő megoldást találni arra, hogy tudásszintjének és gyakorlottságának megfelelő csoportban folytathassa a táncot.

Oktatás menete
A bachata-t külön tanfolyamok keretében oktatjuk 6 egymásra épülő szinten. A csoportok alkalmanként meghirdetett kezdési időpontban állnak össze, ahol az oktatók feladata, hogy tudásszinteteket felmérve ajánlják a megfelelő csoportot és időpontot.

Órai tematika
A bachata-t egyéni táncként oktatjuk, mivel bensőséges hangulatú zenéje inkább két ember harmóniájáról szól. A variációk begyakorlása során párcseréket alkalmazunk, bízva abban, hogy a rutin ebben a táncban is sokat jelent.

Oktatás menete 

A kizomba-t külön tanfolyamok keretében oktatjuk 6 egymásra épülő szinten. A csoportok alkalmanként meghirdetett kezdési időpontban állnak össze, ahol az oktatók feladata, hogy tudásszinteteket felmérve ajánlják a megfelelő csoportot és időpontot. 

Órai tematika 
A kizomba-t egyéni táncként oktatjuk, mivel bensőséges hangulatú zenéje inkább két ember harmóniájáról szól. A variációk begyakorlása során párcseréket alkalmazunk, bízva abban, hogy a rutin ebben a táncban is sokat jelent.

 

Oktatás menete
Ebbe a körbe a női és férfi mogzásórák, stílus órák tartoznak. Mivel a többi táncban használható, díszítésekre, kifejező mozdulatokra épülnek az órák, így a tanárok bizonyos gyakorlatoknál különböző szintű csoportokba rendeznek bennetek.

Órai tematika
A meghirdetett témában a tanárok olyan lépéskombinációkat, mozgáselemeket tanítanak, amelyekkel saját táncotokat egyénivé alakíthatjátok és ötleteket meríthettek saját stílusotok kialakításához. Ezeken az órákon egyéni konzultációra is van lehetőség, amikor a tanárok még inkább az egyéniségetekhez igyekeznek szabni a kombinációkat, és tanácsokkal látnak el bennetek a kivitelezés finomítására.

Típusok
Tánciskolánkban 4 és 8 alkalmas, havi érvényességű vagy kötött alkalmas bérleteket válthattok.

Érvényesség
a 4 alkalmas bérletek 5 hétig érvényesek, a 8 alkalmas bérletek 9 hétig érvényesek az első felhasználás dátumától. Az ünnepnapokra eső hetek nem számítanak bele a megadott érvényességi hetekbe. A havi érvényességű bérletek a hónap első napjától a hónap utolsó napjáig érvényesek. A kötött alkalmas bérletek érvényessége az adott tanfolyam befejezéséig tart.

Kötelezettségek és lehetőségek
A bérleteket mindig hozzátok magatokkal! Ha esetleg elvesztettétek vagy megrongálódott, a bérlet pótoljuk, amit a tanárok feljegyzései alapján áll módunkban megtenni a korábban felhasznált alkalmakat megállapítva. Hosszantartó betegség esetén egyénileg a tanárotokkal való megbeszélés alapján van mód a bérlet további felhasználásra. Ez esetben a tanár mérlegeli, hogy a csoport mennyit haladt előre és van-e szükség csoportváltásra. 

Kedvezmények
Tánciskolánkban az alapárakhoz képest lényeges kedvezményt jelentenek a korlátlan bérleteink nyújtotta lehetőségek. Lehetőségetek van bérletet és napijegyet Szép-kártyával is vásárolni. Az érvényes árak után az Árak oldalon tájékozódhattok, illetve a tanároknál érdeklődhettek.

A csoport váltás más időpontra, magasabb vagy alacsonyabb tudás szintű csoportba közös megegyezés alapján lehetséges.

Kezdeményezheti diák és tanár egyaránt.

Ha ugyan azon a szinten, de más időpontban szeretnéd folytatni a salsa-t kérdezd meg a tanárodat a lehetőségekről.

Amikor valaki úgy érzi , hogy a csoport többi tagjához képest gyakorlottabb és erősebb csoportba szeretne kerülni az oktatóddal konzultálva kérhetsz megerősítést, és tájékozódhatsz a lehetőségekről. A magasabb szintű csoport oktatója szintén véleményezi a javaslatot és így közös megegyezéssel lehet a tematikán kívül csoportot ugrani feljebb (fiuk esetében a figurák ismerete és levezetése és szép kivitelezése a szempont, hölgyeknél a vezethetőség és a szép kivitelezés az elsődleges szempont).

Amikor valaki bármely okból sok órát kihagyott és ezzel Ő vagy oktatója úgy érzi jelentősen hátráltatná a csoport haladását, akkor megbeszélés alapján közösen keressük a megoldást. A magánóra minden lemaradás bepótlásra alkalmas lehet, de bármilyen esetben a tanáraiddal érdemes beszélni először. A jó hangulathoz fontos, hogy sikeresnek érezd magad, és a diáktársak idejét is tiszteletben kell tartanunk.

Kezdő Kubai Salsa csoportjainkban itt az oldalon történt regisztrációt követően lehetőséged van egyszeri alkalommal ingyenesen kipróbálni az órát. Alacsonyabb szintű csoportokat korlátlan bérlettel gyakorlás céljából látogathattok az alábbiak figyelembevétele mellett:

a) érvényes korlátlan bérlettel rendelkezel,
b) az adott héten vagy az azt megelőző héten voltál a saját órádon,
c) tiszteletben tartod az óra menetét,
d) ha új figurát tanul a csapat és az adott csoportba járók közül van akinek nincs párja, átadod a partnered ,
e) az egyéni táncoknál figyelsz arra, hogy a csoportba járó lányoknak olyan figurát vezetsz le, amit már tanultak, lányok nem kérik a fiúktól, hogy még nem tanult figurákat táncoljanak velük,
f) ha valamilyen kérdés merül fel, ezt diszkréten jelzed a tanár felé és nem egyénileg törekszel a korrigálásra

Javasoljuk a kényelmes, mozgást nem korlátozó öltözéket. Lábbelit váltani kötelező minden termünkben. A személyes tisztaság és jól ápoltság nagyon fontos mindenki számára. Közeli testkontaktusban, intenzíven táncolunk, így az izzadás elkerülhetetlen, de tapasztalataink szerint az alább trükkök segíthetnek a kellemetlen helyzetek elkerülésében: váltópóló, izzadás gátló dezodor használata, törlőkendő használata. Szintén a közelség miatt a szájhigiéniára is gondot kell fordítani, javasoljuk a rágógumi, mentolos cukorka használatát.

Ezek a szervezett vidéki programok a közös bulizás és kikapcsolódás jegyében telnek. A jó szervezés és az igényeitek kielégítése miatt a programra érdemes időben jelentkezni és foglalóval biztosítani a helyetek. Lemondáskor a foglaló összegét nem áll módunkban visszafizetni. A fizetési feltételeket mindig a program hirdetményében megtaláljátok. Iskolánkban minden vidéki programra segítünk az utazás megszervezésében, ami már évek óta jól bevált gyakorlat. Akik autóval rendelkeznek, elviszik a többieket, de természetesen az útiköltségbe minden utasnak be kell szállni. Kérünk bennetek ennek rendezése soha ne maradjon el! A szobák beosztását is a szervezés során egyeztetjük veletek, így terveiteket, igényeiteket mindig jelezzétek a regisztráció alkalmával.

Időről-időre salsa, bachata és kizomba bulikat szervezünk a táncteremben, ahova a belépés egységesen 1.000Ft/fő. A bulikról időpontjáról itt tájákozódhattok. Ezeket az alkalmakat minden érdeklődő táncosnak szervezzünk, de ha nem táncos barátaitokat, ismerőseiteket szeretnétek magatokkal hozni, annak sincs akadálya. A bulik alkalmával büfé üzemel, ahol táncosbarát árakon vehettek üdítő és alkoholos italokat, rágcsálnivalót. Ennek értelmében a bulik alkalmával csak a bárban vételezett italokat van lehetőség fogyasztani.

Évente egy alkalommal szervezzünk ezt az egy hetes programot, ami nyaralás és salsa egyben. Rengeteget lehet fejlődni salsában és a fakultatív órák is sok újdonságot jelenthetnek. Erre a programra is érdemes időben jelentkezni. Foglaló befizetése mellett tudjuk a jelentkezésetek elfogadni, amire a salsa hétvégéhez hasonló szabályok vonatkoznak. A foglalót visszafizetni nem áll módunkban, de helyeteket a program előtt 1 hónappal még van lehetőségetek átruházni másra. A fizetési feltételeket a program hirdetményében megtaláljátok. A tábor után más csoportban, illetve időpontban tudjátok folytatni a salsa-t, mivel rengeteget tanultok az egy hét során. Erről a tábor utáni napokban kaptok értesítést, illetve tanáraitoktól a tábor utolsó napján kérhettek tájékoztatást.

Kirándulások, biciklitúrák 
Rendszeresen szervezünk táncfüggetlen szabad programokat, ahova minden táncoskt, illetve az újonnan érdeklődő barátaitokat és ismerőseiteket várjuk. A program részleteit mindig a hirdetményében találjátok.

Ingyenes kezdő salsa óra
A kezdő salsa tanfolyamok első alkalma regisztrációt követően ingyenes. Ezen az alkalmon való részvétel semmilyen kötelezettséggel nem jár, inkább egy lehetőség, hogy kipróbálhassátok, hogy milyenek nálunk az órák.

Az alábbi néhány pontban összefoglaljuk azokat a kölcsönös elvárásokat, amelyek diákjainkra és tanárainkra egyaránt vonatkoznak. Több év során összegyűlt tapasztalatok gyűjteménye ez, amelyek eddig is segítettek bennünket egy jó és nyitott közösség formálásában. Lehet velük egyetérteni és ellenkezni, hisz ezek csupán egy olyan társaság álláspontjai, amelyben az emberek egy közös hobbival rendelkeznek és legfőbb motivációjuk a vidámság.

 • mindenki egyenlő a táncparketten
 • aki segítséget kér, az kap is
 • aki tanácsokat ad, az a legjobb tudása szerint cselekszik
 • akitől figyelmet kapsz, annak figyelemmel viszonozd törekvését
 • személyes értékeinket bátran domborítsuk ki, hiányosságainkban keressük a fejlődés lehetőségét
 • a születő barátságokra és szerelmekre inspirációként tekintünk, de elvárjuk a korrekt viselkedést és diszkréciót
 • minden ember saját maga számára a legértékesebb, de önzetlenséggel tovább juthat épp úgy a táncban, mint az élet minden területén
 • a lojalitás azok erénye, akik sok energiát fektetnek a Chili Salsa diákjainak és tanáriainak közösségébe és mindaddig él amíg tagjai elégedettek és hangoztatott igényeik a közösség építését szolgálják
 • buliban ruedázni - MENŐ
 • visszajelezni a DJ-nek, ha valami jót játszott - MENŐ
 • bachatánál látványosan táncoltatni a lányt - MENŐ
 • kizombánál 100%-ig egymásra figyelve táncolni - MENŐ
 • tánccipőben táncolni - MENŐ
 • workshopokra menni - MENŐ
 • cha-cha-cházni tudni - MENŐ
 • élő zenére táncolni - MENŐ
 • szólózni - MENŐ
 • mindegyik táncot párcserével táncolni - MENŐ
 • kitáncolni a zenét, a hangsúlyokat - MENŐ
 • "megérezni" a partner stílusát, tudásszintjét, és hozzá igazodni – MENŐ
 • mosdatlanul órára vagy buliba menni - NEM MENŐ
 • salsa buliban nem ott vásárolt ásványvizet / más bambit inni - NEM MENŐ
 • figurát erőltetni - NEM MENŐ
 • a DJ-től minden alkalommal a Despacito-t kérni - NEM MENŐ
 • tánctéren "helyet csinálni" - NEM MENŐ
 • ingyenes bulin nem fogyasztani semmit - NEM MENŐ
 • tánctéren letaposni a másikat és nem elnézést kérni - NEM MENŐ
 • kritizálni mások stílusát - NEM MENŐ
 • hagymás gyrost vacsorázni buli előtt - NEM MENŐ
 • nem megköszönni a táncot - NEM MENŐ
 • táborban/kongresszuson kezdőként beállni a haladó órára - NEM MENŐ
 • buliban rueda közben letaposni a többieket - NEM MENŐ
 • ájulásig forgatni a lányt, eszeveszettül döntögetni és akrobatikázni ("nézd mit tudok" címen) - NEM MENŐ

Köszönet a listáért a salsa.blog.hu – nak!

TOP